Alibeaj: Të ndryshojë ligjit për Kryeprokurorin, Marku u zgjodh pa vetting

Komisioni i Ligjeve diskuton mbi amendamentet e PD në lidhje me zgjedhjen e Prokurores së Përgjithshme

 

Në Komisionin e Ligjeve u diskutuan amendamentet e propozuara nga PD për ndryshimet në Kushtetutë lidhur me emërimin e prokurores së përgjithshme. Deputeti i Partisë Demokratike Enkelejd Alibeaj i kërkoi ekspertëve një analizë mbi veprimtarinë parlamentare të Komisionit të Reformës në Drejtësi se cila ka qenë arsyeja e ndryshimit të zgjedhjes së Prokurorit të Përgjithshëm. “Rregullimi faktik i mënyrës së zgjedhjes së Prokurorit të Përgjithshëm të Përkohshëm , ngjarje e cila daton së paku nga 18 dhjetori e këndej, duke marrë në analizë veprimtarinë parlamentare dhe ekstraparlamentare që ka influencuar në këtë ngjarje të zgjedhjes të Prokurorit të Përgjithshëm të Përkohshëm, a është në linjë me standardet ndërkombëtare, të Komisionit të Venecias, vendeve të tjera të Bashkimit Europian dhe me standardet e tjera të kombëtare tashmë të ngurtësuara në ndryshimet kushtetuese të Reformës në Drejtësi? Do të kërkoja nga ekspertët një analizë mbi të gjithë veprimtarinë parlamentare të Komisionit të Reformës në Drejtësi se cila ka qenë arsyeja apo motivimi për mënyrën sesi do të duhej të ndryshohej mënyra e zgjedhjes së Prokurorit të Përgjithshëm në Republikën e Shqipërisë?”

 

 

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të bëhet publike. Fushat e detyrueshme janë shënjuar me *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>