Tragjikomedia “Vetëvrasësi” shkruar nga autori rus Nikolai Erdman vijon për publikun në mbrëmjet e datave 13 dhe 14 maj në…
Numri i shqiptarëve që lexojnë duket se po pëson rënie. Sipas të dhënave statistikore të kulturës nga INSTAT, numri i…
Pallati i Brigadave do të hapë dyert këtë të shtunë për të gjithë dashamirësit e artit, duke pasuruar jetën kulturore…
Në të gjithë globin, "selfie" është bërë një fenomen i mediave sociale. Ndërsa konsiderohet si akt që tregon mungesë edukate…
Ndonëse filozofi rumun Mihai Shora i ka kaluar të njëqindtat, ai vijon të jetë ndër opozitarët më aktivë – në…
“Nesër shfaqja anullohet. Ka dëgjesë publike” Ky është njoftimi i regjisorit të shfaqjes “Senatori Fox” dhe i teatrit të Vlorës, Roland…
Nga Flori SLATINA Galeria Kombëtare e Arteve ka kohë që hesht, asnjë artisti  shquar nuk ka ekspozur së fundi. Reja…
Nga Selam Sulejmani Në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Tetovës u bë promovimi i 12 numrave të revistës letrare ,,Illz”,…
Ditët e sotme po ngrenë krye fantazmat e komunizmit që fërkojnë barkun për humbjen e jetëve të fëmijëve të shkrimtareve…
Është ndarë nga jeta në moshën 79-vjeçare piktori danez, Per Kirkeby, figurë madhore e pikturës europiane të pasluftës. Lajmin për…