Banorët e Zapodit, Edi Rama dhe pasaportat bullgare  

Për te treguar se sa i vendosur është për t’i shkuar deri ne fund “Reformës se Ujit”, kryeministri ishte sot tek depoja e ujësjellësit ne fshatin Orgjost (njësia administrative Zapod Bashkia Kukes), njësia administrative me e varfër ne Shqipëri.

E prej aty dha mesazhin qe pavarësisht se ujësjellësi nuk është ndërtuar me paratë e buxhetit, pavarësisht se banoret janë tejskajshmerisht te varfër ata duhet te paguajnë tarifën ose ndryshe burg si për faturat e  energjisë elektrike.

Banoret i kërkuan investim për rrugën , por kryeministri kërkoi pagesën e ujit.

Banoret i kërkuan punësim, por kryeministri kërkoi pagesën e dritave.

Banoret i kërkuan rritjen e ndihmës ekonomike për 300 familjet ne skeme , kryeministri “u foli” për reformën ne drejtësi.

Banoret i kërkuan shërbim mjekësor për 3100 fryme, kryeministri “u foli” për vizitën ne spitalin e Kukesit, për shendetesine falas, për ilaçet qe pacienti duhet te blej, apo për mungesën  e mjekeve te specializuar.

Banoret i kërkuan arsim cilësor, por ne krah te kryeministrit ishte një militant i PS-se i pashkolluar qe punonte si arsimtar.

Banoret i kërkuan hapjen e një pike te kalimit kufitar, kryeministri “u foli” për taksen ne rrugën e kombit, aeroportin e Kukesit apo “lehtësirat” ne doganën e Morinit.

Banoret i kërkuan subvencione për bujqësinë dhe blegtorinë, kryeministri u ” foli” për standardet ne thertore, prandaj për këtë bagëtitë tuaja duhet te theren ne…Lezhe, biles për çdo analize paraprakisht duhet te shkoni ne Tirane. Banoret i kërkuan për kanalet vaditëse , kryeministri u kujtoi konçensionet e panumërta dhe hidrocentralet ne lumin e Orgjostit. Te rinjtë e fshatit i kërkuan tarifa te ulta për arsimin e larte, kryeministri foli për “luftën” kundër krimit te organizuar dhe narkotrafikut te drejtuar nga Saje Qorri…. Dikush me gjysem zëri artikuloi: Zoti kryeministër a e dini se nga fshati jone kane aplikuar 51 familje për nënshtetësi bullgare vetëm e vetëm qe te gjejnë një mundësi te largohen nga Shqipëria e varfëruar nga qeverisja juaj, na vodhët gjithçka z.kryeminister, por mbi te gjitha na vodhët shpresën e te ardhmes …rinise, ndaj nuk je i mirëpritur .

 

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të bëhet publike. Fushat e detyrueshme janë shënjuar me *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>