Nga Kastriot Dervishi Nevzat Haznedari (1915-1984) ishte ndër figurat më përfaqësuese të diktaturës komuniste në Shqipëri. I ardhur si partizan…
“Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të shtunën e 30 prillit 1938, në faqen n°2, shkrimin e gazetës…
Nga Kastriot Dervishi Një regjim si ai komunist, që e kishte gënjeshtrën dhe mashtrimin institucionin kryesor të tij, nuk mund…
Nga Kastriot Dervishi Regjimet komuniste në lindje të Europës, duke qenë sovjetike në çdo qelizë të tyre, edhe varrezat e…
Nga Kastriot Dervishi Në kujtimet e shumë të dënuarve politikë të regjimit komunist, gjendet edhe emri i drejtorit apo komandantit…
Vapa ka mbërritur shumë herët dhe ka nga ata që tashmë e kanë provuar ujin e detit. Por ndërkohë të…
Nga Kastriot Dervishi   Pas Xhafer Pogaçes, komandanti i dytë dhe i fundit i kampit të Tepelenës ishte Haki Ibrahimaj,…
Në përpjekje për të parandaluar masakrën e dytë botërore, Gandi i shkroi një letër Adolf Hitlerit në të cilën e…
Nga Kastriot Dervishi Sikur kam shkruar edhe më parë, pikësëpari komunizmi i Shqipërisë ishte instalim i një shumice të paditurish…
Nga Kastriot Dervishi Deri në vitin 1990, populli i shqiptar, i indoktrinuar nga propaganda dhe i varfëruar tej mase nga…