Junker: Hapja kur të vijë momenti…

junker

Presidenti i Komisionit Europian, Junker, dje u mjaftua me fjalët e thata se negociatat me Shqipërinë do të çelen kur të vijë momenti, duke lënë të kuptohet largësinë e madhe kohore që na ndan deri sa të vijë ky çast historik për vendin tonë

 

Presidenti i Komisionit Europian, Junker, zhvilloi një vizitë në Shqipëri, në përfundim të së cilës, së bashku me kryeministrin Rama dha një konferencë për shtyp. Në fillim të fjalës së tij Rama tha se qeveria e tij kishte treguar vullnet të madh sepse 17 gjykatës dhe prokurorë ishin tërhequr nga procesi i vetingut, se kishte luftuar korrupsionin etj. Pas fjalëve rutinore të Ramës, për çuditë tonë presidenti Junker i kushtoi shumë rëndësi “konflikteve territoriale” të Shqipërisë me sa duket me Greqinë dhe rrugës së gjatë të procesit të negociatave. Kjo pjesë ishte aq e rëndësishme në këtë fjalim sa u peshua me konfliktet e tjera që kanë shtetet kufitare ballkanike. Në mënyrë të habitshme pra doli një tjetër problem, që as ishte më parë, por që është dhuratë e një keqqeverisje e një sjellje amatore të qeverisë së Ramës në raport me fqinjët. Presidenti pasi fjalëve të përgjithshme e të thata për qeverisjen e Shqipërisë, nuk na qartësoi produktin që na pret në të ardhmen. Ai u ndal vetëm në një lloj “inkurajimi” për qeverinë e Shqipërisë. Si edhe kuptohet, edhe këtë herë, vendi ynë nën drejtimin e Ramës, me gjithë agjitacionin e propagandën e fortë që ka zhvilluar nuk është gati për të çelur negociatat.  Me gjithë fjalimin gati lutës të Ramës, vendi nën drejtimin e tij, mbetet në vend.

 

 

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të bëhet publike. Fushat e detyrueshme janë shënjuar me *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>