Mësoni si të përgatisni makinën për verë

Hënë, 14 May 2018 14:42

Ashtu si për ditët e dimrit të ftohtë, makina juaj duhet të jetë në formë të mirë kur bëhet fjalë për ditët e nxehta të verës. Ngrohja mund të sjellë shumë çështje, veçanërisht nëse nuk i kushtoni vëmendje disa komponentëve bazë. Në këtë artikull ne do t'ju mësojmë se si të përgatitni makinën për verë. Le të fillojmë me motorrin.

Bateria

Bateria është një nga gjërat që merr dënimin më të madh në dimër, prandaj është gjithmonë një ide e mirë ta kontrollosh nëse nuk dëshiron të mbetesh diku. Është mjaft e thjeshtë, mund të blesh vegla për ta kontrolluar atë, ose mund të dërgosh makinën tënde te specialistët e automjeteve lokale ose të dyqaneve të pjesëve.

Vaji makinës

Nesë nuk keni një garazh atëherë ju nuk e kontrolloni vajin rregullisht në borë dhe në kohë të ftohtë, dhe kjo është shumë e rëndësishme, sidomos nëse makina juaj rrjedh ose djeg shumë vaj.

Merr një ditë pushim dhe kontrolloji vajin.

Filtrat e ajrimit

Moti i keq i vazhdueshëm në dimër merr numrin e tij në filtrin e ajrit. Është e lirë dhe e lehtë për t'u zëvendësuar dhe duhet patjetër të bëni këtë detyrë të thjeshtë. Meqenëse është shumë e lirë ju duhet të ndryshoni edhe filtrin e kabinës.

Kondicioneri

Meqë jemi duke u përgatitur për ditët e nxehta të verës, ju duhet pajtetër të rregulloni kondicionerin.

Kjo është pak e komplikuar për ta bërë vetë por nësë keni disa njohuri bazike ju mund ta bëni edhe vet.

Ju gjithashtu duhet të kontrolloni edhe disa gjëra të tjera si llampat, fshirëset e xhamave siguresat etj.

Si♪5 mund ta shihni të mësuarit se si të përgatisni një makinë për verë është e thjeshtë, ju duhet thjeshtë të ndiqni rregullat në listën tonë.

Lini komentin tuaj!

Fyerjet dhe përdorimi i fjalëve banale, do të pasoj me fshirjen e komentit tuaj.