Pernaska: Rama të sqarojë praktikat korruptive në qytetin e Tiranës

Imazhi nga Arkiva

Partia Demokratike hedh dritë mbi abuzime e mëdha të kryebashkiakut Edvin Rama në aplikimin e standardeve të dy fishta në të njëjtin truall toke dhe në të njëjtën zonë kadastrale. Deputetja Lajla Pernaska i kërkoi sot kryebashkiakut të japë llogari se pse zona rreth hotel Dajtit, çmimi i truallit është vlerësuar me 1500Euro/m2 dhe e miratuar kjo shifër nga bashkia, ndërkohë që trualli përballë, i lulishtes së Taivanit, bashkëpronarit të Ramës, është vlerësuar me 97Euro/m2, duke fshehur kështu një abuzim qindra milionë euro që në vend që të shkonin në buxhetin e shtetit, kanë përfunduar në xhepat e aleancës mafioze.   

Deklarata e plotë e deputetes Lajla Pernaska:
“Si deputete e Qarkut të Tiranës, i bëj një apel kryetarit të bashkisë Z.Rama, të sqarojë aktet dhe praktikat e tij korruptive me trojet në qytetin tonë. Është denoncuar tashmë publikisht, abuzimi i rëndë me çmimin e truallit në të dy anët e Bulevardit të madh të kryeqytetit, në njërën anë të të cilit, rreth hotel Dajtit, çmimi i truallit është vlerësuar me 1500Euro/m2 dhe e miratuar kjo shifër nga bashkia, ndërkohë që trualli përballë, i lulishtes së Taivanit, bashkëpronarit të Ramës, është vlerësuar me 97Euro/m2.
Zoti Rama, përse ky standard i dyfishtë në koston e trojeve, në të njëjtin vend, në zemër të Tiranës? Zoti Rama, vlera prej 1403euro /m2, në cilet xhepa ka shkuar, në vend që të shkonte në buxhetin e shtetit, apo në fondin për kompensimin e pronarëve? Zoti Rama përse nuk i përgjigjeni dhe të sqaroni këto abuzime skandaloze
para qytetarëve të Tiranës? Ne do të vazhdojmë të zbardhim dhe të kërkojmë çdo sqarim për çdo rast
korrupsioni, apo megakorrupsini mëshiruar tashmë në bashkinë e kryeqytetit, për t’i thënë ndal gllabërimit të trojeve të privatëve, pronarëve, vendalive, trojeve publike, për t’i rikthyer Tiranës dhe qytetarëve të saj, dinjitetin e nëpërkëmbur”.