Rama: Aman, vetëm atë testin e drogës jo!

EdiRama2

 

 

Megjithë rritjen e presionit ndërkombëtar për të përmbyllur sa më parë ligjin e dekriminalizimit, Edi Rama ka nxjerrë mbrëmë ministren Felaj për të vënë vijën e kuqe. Ai është gati ta firmosë ligjin që ua humbet mandatin edhe disa deputetëve të tjerë të PS-së, me kusht që të hiqet dorë nga kërkesa për testin e drogës, një kërkesë që e nxjerr atë jo vetëm nga qeveria, por edhe nga politika

 

Dekriminalizimi po pengohet nga Edi Rama për një gjë fare të vockël, siç është testi i drogës. Por çka duket e vockël për sytë e qytetarit, është gjëmë për Edi Ramën. Edvini ka pranuar të gjitha pikat e dekriminalizimit por refuzon të bëjë testin e drogës duke nxjerrë mbrëmë ministren Felaj për të vënë vijën e kuqe. Ai është gati ta firmosë ligjin që ua humbet mandatin edhe disa deputetëve të tjerë të PS-së, me kusht që të hiqet dorë nga kërkesa për testin e drogës, një kërkesë që e nxjerr atë jo vetëm nga qeveria, por edhe nga politika.

Vetë refuzimi i testit të drogës na jep një rezultat të asaj sesa “pozitiv” do të dalë nga ky test. Se Edi Rama e ka drogën në tokë, në ajër dhe në gjak, është një fakt botërisht i ditur. Në venat e tij rrjedh një llurbë droge në atë masë saqë Drakula po ta kafshonte Ramën do të vdiste nga overdoza. Mjafton ky shembull joserioz për të treguar sesa serioze është refuzimi i Ramës.

Shprehja popullore se “shpëtoi për një qime floku” i shkon për shtat Edi Ramës dhe qeverisë së tij. Ai deri më tani ka shpëtuar për një qime floku, një e dhënë biologjike të cilën refuzoi më parë ta jepte. Qysh prej ardhjes së tij në qeveri, droga ka marrë pushtet. Por, se tek Rama gjen drogë ky nuk është një “lajm” që është shfaqur rishtazi. Përkundrazi, figura e tij ka qenë e rrethuar nga hije të shumta dhe akuza se ai vetë është një përdorues i substancave narkotike. Qeskat e zeza poshtë syve dhe gjestet e pakontrollueshme me duar, duke u kruar shumë shpesh në kokë, janë sjellje të personave që përveçse konsumojnë drogë, janë në një varësi pa kthimprapa. Kërkesave hershme të opozitës për të dorëzuar thjesht një qime floku, në kuadër të testit të drogës, Rama i ka refuzuar madje përkujdeset që të ketë një qethje drejt 1-shit, siç i thonë berberët, në mënyrë që era t’i mos i shkëpusë ndonjë qime. Është qesharake, por duhet trajtuar me seriozitet, se për një qime floku mund të rrëzohet një qeveri.

Dekriminalizimi tashmë një çështje e ndërkombëtarizuar dhe kusht për hapjen e negociatave ame Bashkimit Europian. Pjesë thelbësore e saj është testi i drogës në mënyrë që Shqipëria, përpos kriminelëve, të mos ketë deputetë, ministra apo kryeministra që janë përdorues të lëndëve narkotike. Droga dhe krimi gjithmonë shkojnë bashkë dhe përbëjnë çiftin që ka kriminalizuar shtetin shqiptar. Parë në këtë këndvështrim, ky test vjen si një kërkesë kryesore e dekriminalizimit, pasi të qeverisesh nga një narko-man është gjëmë e madhe për vendin.

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të bëhet publike. Fushat e detyrueshme janë shënjuar me *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>