Rama kthen shtetin në tepsi

rama-timon

Në plenumin e djeshëm për administratën, kryeministri Rama e tregoi veten të dashuruar jashtë mase mbas tepsisë së tij. Nuk kishte asnjë pakënaqësi ndaj keqqeverisjes së tij, korrupsionit të administratës që drejton, koncesioneve të pafundme, por vetëm dashuri e verbër me tepsinë e tij ndryshkur të pushtetit. Nëse Rama do ishte i pakënaqur me administratën duhej ta fillonte këtë me shkarkimin e drejtoreshës së administratës publike, e cila ka dizenjuar për 5 vjet tepsinë e tij administrative. Në të vërtetë, për skrap duhet çuar qeverisja e Ramës, pavarësisht se si ndryshk që është nuk vlen për asgjë.

 

Kryeministri Edi Rama i kthyer tashmë në hamësin më të madh të pushtetit dhe të tepsisë administrative, mbajti dje një plenum të madh të quajtur “konferenca kombëtare për reformimin e shërbimeve administrative”. Rama në cilësinë e një kryebashkiaku të përgjithshëm të republikës e koncentroi qeverisjen e tij 4 mujore si në fushën “dokumenteve, lejeve, autorizimeve, licencave”, duke e quajtur këtë “një xhungël që ka tmerruar publikun”. Krijuesi i sistemit të tepsisë, mëtoi dje gjatë monologut të tij se kjo që po bën ishte “një reformë anti-tepsi e mirëfilltë”, një “operacion në kuadër të objektivit strategjik”, “për ta çuar tepsinë për skrap”.

As njëra dhe as tjetra nuk kishin lidhje me temën e ditës, pra me administratën që performon drejtoresha e bashkisë së djeshme të Ramës, Albana Koçiu. Nëse administrata paska qenë kaq “tepsi” çfarë paska bërë drejtoresha e Departamentit të Administratës Publike.

Rama u ka kushtuar shumë qytetarëve të Shqipërisë me qeverisjen e tij të keqe, korrupsionin e gjithanshëm, koncesionet e shumta, nivelin e ulët i jetesës, zhvlerësimin e lekut, etj.

Si pupagjel, Rama deklaroi dje:

“Dhuna, presioni, tortura e parazitëve dhe grabitqarëve të zyrave të shtetit ndaj qytetarëve. Kjo për ne është një betejë për jetë a vdekje. Reforma do kërkojë kohën e vet, sepse kemi jo thjesht çfarë do bëjmë ne, por dhe çfarë duhet të bëjnë edhe qytetarët e sipërmarrja”. A thua nuk ishte Rama e keqja. Pavarësisht heqjes së peshqve të vegjël në hipoteka, Rama nuk ndryshon asgjë në qeverisjen e tij. Edhe pjesa popullore e diskutimeve ramiziste fshatçe, si një regji e porositur mirë, e tregon fare mirë këtë gjë.

“Ky është thelbi i platformës së bashkëqeverisjes, që shumë nga këta shkencëtarët e kazanit, çfarë nuk e komentojnë, por nuk arrijnë dot ta shohin siç është”-deklaroi Rama.

Nëse administrata do të ishte e keqe, cila është përgjegjësia e Albana Koçiut në krye të Departamentit të Administratës Publike dhe konkurse që kanë certifikuar injorantët që kritikon Rama. Kështu që çështja del qartë. Rama fle me tepsinë e tij e nuk ndahet më prej saj.

Sikur të ishte në luftë me vetveten, Rama thoshte:

“Presioni mbi parazitët e grabitqarët duhet të vijë nga lart dhe nga poshtë. Presion total. Çdo njeri duhet të jetë një kërcënim për çdo parazit e për çdo grabitqar. Ti thjesht merr të drejtën tënde. Më pas vazhdojmë ne punën, për ta çuar përpara drejtësisë. Ai le ta provojë, pse s’ta ka dhënë të drejtën”.

 

 

 

 

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të bëhet publike. Fushat e detyrueshme janë shënjuar me *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>