Rama, në panik nga konsensusi

edi-rama-erdogan

 

Edvinit po i prishet projekti që kishte për të sabotuar reformën e për t’u shpallur si xhihadisti që me fshesë të hekurt do të binte mbi armiqtë e tij politikë. Fryma bashkëpunuese e opozitës dhe garancitë që po ofrojnë ndërkombëtarët e detyrojnë sabotatorin kryeministër të kurdisë marifete, të bllokojë negociata dhe të prodhojë thashethemnaja lidhur me përçarje politike, vetëm që të mos i nënshtrohet konsensusit. Konsensusi i prish frymën konfliktuale dhe i rrënon fushatën e ardhshme elektorale, duke e degdisur aty ku e meriton, si forca e tretë politike në vend

 

Edi Rama është xhihadisti që po vret konsensusin e reformës në drejtësi. I demaskuar si taliban, atij po i prishet projekti që kishte për të sabotuar reformën e për t’u shpallur si xhihadisti që me fshesë të hekurt do të binte mbi armiqtë e tij politikë. Fryma bashkëpunuese e opozitës dhe garancitë që po ofrojnë ndërkombëtarët e detyrojnë sabotatorin kryeministër të kurdisë marifete, të bllokojë negociata dhe të prodhojë thashethemnaja lidhur me përçarje politike, vetëm që të mos i nënshtrohet konsensusit. Në kuadër të këtyre marifeteve, ai ka nisur një fushatë elektorale, duke takuar deputetë dhe drejtuesit në rrethe të partisë socialiste. Kumti që do të përcjellë është se po përgatitet për zgjedhje të parakohshme, për t’u shfaqur si heroi i drejtësisë, si vëllai i reformës në drejtësi. Por, vëllai i turkoshakëve nuk mund të jetë vëllai me civilizimin euro-atlantik. Për të ruajtur divanin politik të tij, ai po refuzon konsensusin pasi pikësëpari nuk ka dëshiruar kurrë një reformë në drejtësi. Reformën ka dashur ta përdori si sebep dhe duke parë se konsensusi është tek pragu i derës së Kuvendit, po angazhohet fuqishëm për ta prishur atë. Prishjen e koalicionit nuk po e thotë Meta, por po thotë Edi Rama. Nuk po e prish sepse Ilir Meta refuzon reformën, porse dëshiron që të jetë vetëm ai “dashnori” i saj. Por, që të realizojë këtë plan i duhet që Basha dhe Meta të shpallen armiqtë e reformës. Konsensusi ia prish këtë skenar, prandaj shfaqet si kryetar i PS-së nëpër rrethe, për t’u thënë socialistëve dhe shqiptarëve se reformën e dogji PD me LSI. Konsensusi i prish frymën konfliktuale dhe i rrënon fushatën e ardhshme elektorale, duke e degdisur aty ku e meriton, si forca e tretë politike në vend. Gremisja e Edi Ramës është efekti ex-ante që do të japë reforma në drejtësi. Edi Rama e përdori reformën në drejtësi si pushkë ndaj kundërshtarëve politikë. Ai e prezantoi atë si njëlloj grusht-shteti për të asgjësuar opozitën dhe demokracinë në vend. Armiku i dialogut dhe i konsensusit është dënuar me mosbesim, jo vetëm nga partneri i tij në qeveri, por edhe nga opinioni publik dhe faktori ndërkombëtar.

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të bëhet publike. Fushat e detyrueshme janë shënjuar me *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>