Të dekoruarit nga presidenti Putin, të gjithë persekutorë komunistë dhe votues të PS-së  

Fëmijët e putinistëve, të gjithë janë ministra, drejtorë e funksionarë të mazhorancës

 

Kush nuk i mban mend persekutorët e komunizmit që në kuadër të “luftës kundër fashizmit” u dekoruan nga presidenti i Rusisë, Putin, në vitin 2015 me rastin e përvjetorit të radhës së luftës mbi fashizmin. Këto raste për luftë kundër fashizmit, janë raste të mira që përdor Rusia për të mbajtur gjallë frymën proruse të saj në vendet e Europës. Keni parë ju që këtu te, Partia Socialiste nuk i ndahet rrugës së pasardhëses së vet, Partisë së Punës së Shqipërisë. Nuk ka 5 maj, 16 shtator, 29 nëntor, e data vendore komuniste që të mos duken e kapardisen sikur në të kaluarën paraardhësit kanë bërë ndonjë hata të madhe. Logjikisht e gjitha është respekt e nostalgji për regjimin komunist, sepse aty janë rrënjët e kësaj mazhorance. Kujtoni disa emra nga dekorimet e presidentit rus Puti. Rustem Shefqet Peçi, ish hetuesi Odhise Porodini, ish prokurori Orhan Frashëri, ish prokurori e ish kryetari i gjykatës Gjon Banushi, ish anëtari i Byrosë Politike Rita Marko, e shumë punëtorë operativë që nuk kishin shumë nga publiku i gjerë. Shihni se do gjeni edhe mbiemrin e ndonjë ndërtuesi personal të Ramës te kjo listë.

Mos harroni se kur opozita e kohës, Partia Demokratike, kërkoi të heqë yllin e kuq sovjetik nga flamuri, në vitin 1991, Partia Socialiste e refuzoi një gjë të tillë. Normal, nuk mund ta tradhtonin çështjen sovjetike. Për turpin e Shqipërisë, ylli i kuq sovjetik u hoq nga flamuri ynë në prill 1992, vetëm pas fitores së Partisë Demokratike.

 

 

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të bëhet publike. Fushat e detyrueshme janë shënjuar me *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>